top of page

Masteropleiding Sportbeleid en Sportmanagement aan de UGent

IMG_20220429_162932.jpg
1651252933289_e=1659571200&v=beta&t=l4wcfAikUkmn8KBUu60nU9_OurzBnlMkvtXQx9a7MMg.jpg

Na de bachelor jaren, kunnen studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Universiteit Gent een tweejarige Master in Sportbeleid en Sportmanagement volgen. Gedurende deze 2 jaren, worden studenten gevormd tot sport managers. Ze ontwikkelen management skills zoals verant-woordelijkheid, leiderschap, ondernemerschap en nog vele andere. Op theoretisch vlak, worden ze verder opgeleid in de belangrijkste sportmanagement domeinen zoals strategisch sport management, marketing, infrastructuur, event management, etc. 

Anderzijds leren studenten hun kennis om te zetten in praktijk door stages, een small business project en een business game. Het afleveren van kwaliteitsvolle en hands-on sportmanagers, die klaar zijn voor de arbeidsmarkt, is de uitdaging die de sport management groep van de Universiteit Gent dagelijks aangaat.

Studenten krijgen de opportuniteit om werkervaring op te doen d.m.v. praktijkgebonden stage in het 1e en 2e masterjaar. Of het nu in een private, publieke of commerciële organisatie is, studenten worden het werkveld ingestuurd om een levensechte taak en verantwoordelijkheid op te nemen in het domein van sportmanagement.

Alle informatie over de masteropleiding sportbeleid en sportmanagement vind je terug op de Studiekiezer van UGent.

Heb je nog verdere vragen? Contacteer thibault.fouquaert@ugent.be

bottom of page