top of page

UGent-studenten zamelen 6.475 euro in voor Parantee-Psylos via inclusieve sportevenementen

Voor het vak Sports Event Management moesten 55 studenten van de Master Lichamelijke Opvoedingen en Bewegingswetenschappen (LO & BW) aan de Universiteit Gent een small business project (SBP) organiseren. Dat deden ze onder begeleiding van Vlajo, een organisatie die de ondernemingszin en ondernemende competenties van jong talent in Vlaanderen wil aanwakkeren. Acht sportevenementen, meestal inclusief, leverden 6475 euro op ten voordele van Parantee-Psylos. “We zijn aangenaam verrast”, zegt Kris De Coorde namens UGent.

 

De richting LO & BW koos Parantee-Psylos als goed doel voor elk van de jaarlijkse SBP-projecten die de studenten op poten moeten zetten. Die projecten zijn sportevenementen en moeten voldoen aan enkele criteria. Winst maken is er een van. Op dinsdag 6 juli overhandigde LO-student Lennert Van der Meulen een cheque van maar liefst 6.475 euro aan Jessica De Smet en Elien Moerman, respectievelijk directeur en coördinator breedtesport bij Parantee-Psylos. Ook Piet Meneve, Kris De Coorde en professor Annick Willem waren aanwezig voor de Universiteit Gent, vanuit de vakgroep bewegings- en sportwetenschappen.

 

Parantee-Psylos zal de opbrengst gebruiken in het FUNDAMENTALS-project, waarmee de Vlaamse G-sportfederatie mensen met een beperking of kwetsbaarheid die nog niet op regelmatige basis sporten, wil laten kennismaken met het brede sport -en beweegaanbod.

 

“De organisatie van de verschillende evenementen was een toffe en leerrijke onderneming”, zegt student Lennert Van der Meulen. “Bij enkele groepen kon je zelf ondervinden hoe het is om te sporten met een beperking, dat was leuk. We zijn uiteraard ook blij te horen dat de opbrengst op een nuttige manier terugvloeit naar de doelgroep.”

 

In totaal werden acht sportevenementen georganiseerd, voornamelijk gingen deze door in Oost-Vlaanderen. Twee evenementen werden als een online challenge georganiseerd, waarmee geanticipeerd werd op de variabele coronamaatregelen. Onder andere pingpong, wandelen, skateboarden, padel… werden in een creatief concept verwerkt én bovenal werden haast alle events inclusief opengesteld voor mensen met een beperking. Een toegankelijk en inclusief evenement organiseren was belangrijk voor veel studenten, mooi zo!

 

“We zijn zeer aangenaam verrast dat de studenten in dit uitzonderlijke jaar 100% coronaproof evenementen hebben kunnen organiseren die dan ook nog eens een mooi bedrag opleverden”, zegt Kris De Coorde, die de 1e master studenten begeleidde bij hun SBP-project. “Alle groepen waren geslaagd voor hun evenement.”

 

De acht sportevenementen waren:

  • Zondag 28 maart: ZoeQRtjestocht op 5 verschillende locaties in Oost-Vlaanderen

  • Zaterdag 1 mei: PingPong on the move in Gent

  • Zondag 2 mei: Initiatie skateboard in Wijkpark De Porre in Gentbrugge

  • Zondag 2 mei: 12u Padel voor Parantee-Psylos in Puyenbroek in Wachtebeke

  • Van 3 t.e.m. 8 mei: Expeditie Solo (online)

  • Van 6 t.e.m. 16 mei: Special Woow Challenge (online)

  • Zaterdag 15 mei: SICC Trails in het Kluisbos in Kluisbergen

  • Zondag 26 juni: Special event - tied trail run in De Gavers in Geraardsbergen

cheque-voor-parantee-psylos.jpeg
bottom of page