OLYMPISCHE LEERSTOEL

SPORTMANAGEMENT

OLYMPISCHE LEERSTOEL

De Sportmanagement onderzoeksgroep binnen de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen, Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, Universiteit Gent, voert onderzoek naar  samenwerkings-verbanden en ethiek in de sport, en leidt masterstudenten en professionals op tot sportmanagers. 

SPORTMANAGEMENT UGENT
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube
NIEUWS

Februari, 2020

Wees welkom op onze feesteditie van de Olympische Leerstoel

Op dinsdag 31 maart 2020 organiseren we een feesteditie van ons jaarlijks symposium op de Olympische Leerstoel Henri de Baillet-Latour – Jacques Rogge (met de steun van het Fonds Baillet Latour).

 

Exact 100 jaar na de Olympische Spelen in Antwerpen zal het symposium in het teken staan van de maatschappelijke waarde van sport (met aandacht voor verleden, heden en toekomst).

 

klik op de afbeelding voor uitnodiging en programma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deelname is gratis, maar gelieve u te registreren via: https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/leerstoelolympisch.

Februari, 2020

Belgian Olympic Academy op studiereis naar Lausanne

Van 12 tem 14 februari was de delegatie van de BOA op bezoek bij het Internationaal Olympisch Comité en international federaties in Lausanne.

Januari, 2020

Kick off Belgian Olympic Academy!!!

Op 28 januari 2020 ging de nieuwe editie van de Belgian Olympic Academy van start. De UGent, de UCL en het BOIC bundelen opnieuw hun academische knowhow en deskundigheid in een (ver)nieuw(d)e editie van de BOA. Deze unieke opleiding professionaliseert het management in sportorganisaties volgens de nieuwste academische- en praktijkinzichten en brengt de leiderschaps-en managementvaardigheden van sportmanagers op topniveau.

BROCHURE

Januari, 2020

Studie naar problematisch gokgedrag

Het team sportmanagement van de UGent doet een onderzoek (samen met VAD) naar de deelname van sporters aan weddenschappen. Iedereen die actief is binnen een sportclub kan volledig anoniem deelnemen. Deelnemen duurt tussen de 5 en 15 minuten.

 

https://nl.surveymonkey.com/r/sportdef

Bedankt voor uw hulp aan de wetenschap!

January, 2020

Kick off EPOSM (project rond Matchfixing)

 

Volg dit ERASMUS plus project rond matchfixing in de sport op de voet op: 

 

https://www.eposm.net/

Oktober, 2019

ERASMUS + Sport

Het team Sportmanagement van de Universiteit Gent zal deelnemen aan 2 van de 3 toegekende Erasmus Plus projecten rond matchfixing in sport:

- EPOSM (Evidence-Based Prevention of Sporting-related Match-fixing: als coordinator

- INTEGRIBALL : als partner

September, 2019

Congressen

Het sportmanagement team was wederom goed vertegenwoordigd op het European Association for Sport Management (EASM) congres dat dit jaar plaatsvond in Sevilla.

Juni, 2019

Prijs onderzoek

Onderzoekster Cleo Schyvinck wint best paper award op het European Academy of Management congres in Lissabon. Haar paper "Network Structures and Governance in Cause-related Marketing Collaborations in Professional Football: A Social Network Analysis" was de beste in de categorie Managing Sport.

Mei, 2019

Doctoraatsverdediging Bram Constandt

Bekijk hier voor de volledige versie van het proefschrift van Bram Constandt voorgelegd tot het behalen van de academische graad
van Doctor in de Gezondheidswetenschappen

Lees ook de interviews in Sport en Strategie en Sport knowhow xl.

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN

© 2016 by Ghent University - Department of Movement & Sport Sciences - Sport Management.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube