OLYMPISCHE LEERSTOEL

SPORTMANAGEMENT

OLYMPISCHE LEERSTOEL

De Sportmanagement onderzoeksgroep binnen de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen, Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, Universiteit Gent, voert onderzoek naar  samenwerkings-verbanden en ethiek in de sport, en leidt masterstudenten en professionals op tot sportmanagers. 

SPORTMANAGEMENT UGENT
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube
NIEUWS

Juni, 2019

(Ver)nieuw(d)e Belgian Olympic Academy!!!

In januari 2020 gaat een nieuwe editie van de Belgian Olympic Academy van start. De UGent, de UCL en het BOIC bundelen hun
academische knowhow en deskundigheid in een (ver)nieuw(d)e editie van de BOA. Deze unieke opleiding professionaliseert het management in sportorganisaties volgens de nieuwste academische- en praktijkinzichten en brengt de leiderschaps-en managementvaardigheden van sportmanagers op topniveau.

Praktisch: Het programma loopt over één jaar. De vorming is gespreid over 5 modules van 2 dagen (intern). Deze vinden plaats in verschillende centra van Sport Vlaanderen/ADEPS. Starten doen we in het BOIC en afsluiten in het Sportimonium. Voor de bijkomende driedaagse internationale opleiding worden we ontvangen door het Internationaal Olympisch Comité te Lausanne.

MEER INFO

BROCHURE

Knipsel.JPG

Oktober, 2019

ERASMUS + Sport

Het team Sportmanagement van de Universiteit Gent zal deelnemen aan 2 van de 3 toegekende Erasmus Plus projecten rond matchfixing in sport:

- EPOSM (Evidence-Based Prevention of Sporting-related Match-fixing: als coordinator

- INTEGRIBALL : als partner

Juni, 2019

Prijs onderzoek

Onderzoekster Cleo Schyvinck wint best paper award op het European Academy of Management congres in Lissabon. Haar paper "Network Structures and Governance in Cause-related Marketing Collaborations in Professional Football: A Social Network Analysis" was de beste in de categorie Managing Sport.

September, 2019

Congressen

Het sportmanagement team was wederom goed vertegenwoordigd op het European Association for Sport Management (EASM) congres dat dit jaar plaatsvond in Sevilla.

Mei, 2019

Doctoraatsverdediging Bram Constandt

Bekijk hier voor de volledige versie van het proefschrift van Bram Constandt voorgelegd tot het behalen van de academische graad
van Doctor in de Gezondheidswetenschappen

Lees ook de interviews in Sport en Strategie en Sport knowhow xl.

Maart, 2019

SYMPOSIUM: CSR in en door de sport

Klik op de foto's voor de respectievelijke presentaties

Kathy.jpg
Bert.jpg
Martje.jpg
Oscar.jpg
Cleo.jpg
Geraldine.JPG

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN

© 2016 by Ghent University - Department of Movement & Sport Sciences - Sport Management.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube