SPORTMANAGEMENT

OLYMPISCHE LEERSTOEL

SPORTMANAGEMENT

OLYMPISCHE LEERSTOEL

SPORTMANAGEMENT AAN DE UGENT

Na de bachelor jaren, kunnen studenten Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Universiteit Gent een tweejarige Master in Sport Management volgen. Gedurende deze 2 jaren, worden studenten gevormd tot sport managers. Ze ontwikkelen management skills zoals verantwoordelijkheid, leiderschap, ondernemerschap en nog vele andere. Op theoretisch vlak, worden ze verder opgeleid in de belangrijkste sportmanagement domeinen zoals strategisch sport management, marketing, infrastructuur, event management, etc. Anderzijds leren studenten hun kennis om te zetten in praktijk door stages, een small business project en een business game. Het afleveren van kwaliteitsvolle en hands-on sportmanagers, die klaar zijn voor de arbeidsmarkt, is de uitdaging die de sport management groep van de Universiteit Gent dagelijks aangaat.

Specifieke sportmanagementonderdelen
Small business projects

 

In hun 1e masterjaar organiseren studenten sport management een real life sport event in een team van 4-5 studenten. Elk jaar opnieuw worden uitzonderlijke projecten uitgewerkt en krijgen studenten de eer om de winst van hun evenement te doneren aan een goed doel!

Stage

 

Studenten krijgen de opportuniteit om werkervaring op te doen d.m.v. praktijkgebonden stage in het 1e en 2e masterjaar. Of het nu in een private, publieke of commerciële organisatie is, studenten worden het werkveld ingestuurd om een levensechte taak en verantwoordelijkheid op te nemen in het domein van sportmanagement.

HET LEVEN NA SPORT MANAGEMENT

Testimonial

BELGIAN OLYMPIC ACADEMY

De Universiteit Gent, de Université catholique de Louvain en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité bundelen hun academische knowhow en deskundigheid  in een (ver)nieuw(d)e editie van de Belgian Olympic Academy. Deze unieke opleiding professionaliseert het management in sportorganisaties volgens de nieuwste academische- en praktijkinzichten en brengt de leiderschaps-en managementvaardigheden van sportmanagers op topniveau.

 

Het programma loopt over één jaar en start op 30 januari 2020. De vorming is gespreid over 5 modules van 2 dagen. Starten doen we in het BOIC en afsluiten in het Sportimonium. Voor de driedaagse internationale opleiding worden we ontvangen door het Internationaal Olympisch Comité te Lausanne.

Een unieke opleiding:

1) Professoren en experten uit het werkveld belichten tijdens de vorming actuele management thema’s toegespitst op de noden van sportorganisaties, in een 50/50 evenwicht tussen theorie en praktijk.
2) Het residentiële module systeem laat toe om vorming te combineren met sociale activiteiten en netwerken.
3) Gedurende een tweedaagse business game zullen deelnemers in groep een realistische case oplossen waarbij ze alle verworven kennis in de praktijk omzetten.
4) De studiereis naar Lausanne biedt bezoeken aan aan het Internationaal Olympisch Comité en het Olympisch Museum, alsook aan internationale sportfederaties, het World Antidoping Agency en andere top instanties binnen de sportwereld.
5) Deelnemers werken een praktijkproject uit binnen de eigen of een andere sportorganisatie.

Een van de sterkten van de BOA is zijn netwerk. De "BOA club" alumni vereniging biedt de BOA' ers de opportuniteit om in contact te blijven met elkaar, en om collega's te ontmoeten die even gepassioneerd bezig zijn met sport en management.

Vragen?


Contacteer het sportmanagement team

Cleo.schyvinck@UGent.be

0032 9 2646475
 

U kan ook meer info bekomen via onderstaand formulier:

© 2016 by Ghent University - Movement and sport sciences - Sport Management.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus
  • w-youtube